Åkte genom twighlight zone

Nu äntligen har jag sett det med egna ögon. Det händer skumma saker därute efter midnatt. Jag tror nämligen att jag åkte igenom en parallellvärld i natt.

Efter en trevlig kväll med två vänninor var jag på väg hem i bilen längs med Nynäsvägen. 00.03 visade klockan utanför Farsta. Kände mig lite trött och spände därför ögonen lite extra när en sportbil susade förbi mig i minst 120 på 70-sträckan. För övrigt var vägen öde. Som vanligt några taxibilar och en och annan personbil.

Vid Länna händer det något som får mig att gapa stort. Är nog fortfarande lätt omskakad. Mitt i detta öde mörker strömmar det ut hundratals bilar från Länna påfarten och söderut på Nynäsvägen. De kommer i hög fart och i sådan mängd att jag för ett ögonblick blir rädd. Vet ej åt vilket håll jag ska styra min bil för de som kör ut på den trefiliga motorvägen ömsom byter fil ömsom klungar ihop sig för att så småningom ställa sig längs med vägen precis innan avfarten till Handen.

Jag sicksackar mig igenom denna från mitt perspektiv irrationella men egentligen väldigt samspelta skrämmande bilklunga. Ser att det redan står bilar och folk på motsatt vägsträcka och när jag tittar till höger om klungan ser jag ett enormt publikhav av människor i mörkret. Inser att jag har hamnat mitt i ett kommande streetrace.

För ett ögonblick vet jag inte vilken väg som är säkrast för mig att ta. Vill inte hamna mitt i racet så jag svänger av så fort jag kan för att istället hamna mitt i ett cirkusfölje som åker igenom Handen. Nu känns allt verkligen som en twighlight zone. Drömmer jag eller händer allt detta på riktigt? Som en trollskog fast utan skog. Tror att det är säkrast för mig att fortsättningsvis hålla mig hemma efter midnatt, gammal tant som jag är.

IMG_7950.JPG

IMG_7947.JPG

IMG_7949.JPG

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s