Fotboll är livet

Fotboll är inte bara fotboll. Fotboll är så mycket mer. Fotboll är en konst. Fotboll är att dö för varandra på planen. Fotboll är vackert. Fotboll är förbrödrande. Fotboll är känslor. Fotboll är vänskap. Fotboll är kärlek. Fotboll är hat. Fotboll är splittrande. Fotboll är enande. Fotboll är det största som finns. Fotboll är på liv och död. Fotboll ÄR livet.

Kanske tänker ni att det är väl att ta i från en som aldrig har spelat fotboll själv mer än på skoj några enstaka gånger i livet. Om ni gör det så har ni fel. Jag tar inte i så att det räcker. Fotboll är förmodligen mer än livet. Den är en religion med potential att ha flest utövare i världen. Ju fler vi är desto bättre. Jag är av uppfattningen att kärlek till någonting gemensamt är större än hatet till varandra. Av den anledningen hoppas jag att matchen på fredag blir en hyllning till brödraskapet och inte till kriget.

Vilken match? Vilket krig? Undrar du över det så ska du absolut läsa en av de bästa artiklar jag har läst på länge Once brothers http://bloggar.aftonbladet.se/bankoniva/, skriven av Erik Niva, om Sinisa Mihajlovic och Igor Stimac, två förbundskaptener som snart möter varandra. Vackert, skrämmande och sorgligt på samma gång.

När du har läst den får du gärna återkomma och säga om jag hade fel om fotboll. Om jag tog i. Peace.

P.S. Hälsning till mina favoritfotbollskillar i IFK Haninge/Brandbergen. Ni är bäst!

Vad tycker du?