Amy hela dagen

Om jag ska välja ut en artist vars musik jag kan lyssna på dygnet runt så är Amy Winehouse den givna favoriten. Gillar allt. Musiken, rösten, känslan. Hela dagen har jag haft Amy i örat utan att tröttna. Snart kommer jag behöva skickas på rehab själv.

En annan stark kandidat är Kurt Cobain. Någonting i hans skörhet och ångestfulla uttryck tilltalar mig. Som min äldste son vid tillfälle konstaterade ”Du gillar trasiga själar”. Ja det gör jag. För där finns hjärta och alla livets plågor. Sevdah som man skulle säga på Balkan. Konst är känslor. Och musik är en konstformen som förmedlar känslor bäst. 

Amy och Kurt må ha varit för trasiga för detta livet men deras musik består. Känslorna likaså. 

Back To Black

Where Did You Sleep Last Night

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s