Tiden bara försvann 

Vart tog helgen vägen? Helt plötsligt är det söndag kväll och det är dags att ställa om till arbetsläge. Kanske skyndade helgen förbi extra fort eftersom jag tog med mig lite jobb hem. Det skulle vara det enda. I övrigt förstår jag inte vad som hände. Den bara smet förbi. Hade hoppats på att hinna med mycket mer. En ambition var att ta mig till Marina Abramovics performance The Cleaner på Moderna Museet för att få träffa denna gigant som för övrigt härstammar från samma stad som jag och som nu var i Stockholm för att utmana vår stressade och digitaliserade livsstil genom att be oss lämna mobiler, klockor och andra yttre element utanför rummet och gå in i ett ovant tillstånd av tidlöshet. I rummet skulle vi mötas av varma mänskliga rörelser och röster. Så träffsäkert! Väl medveten om att kollektiv sång har en nästan terapeutisk effekt på våra frusna nordiska själar. Lika medveten om att Sverige mycket väl skulle kunna vara, och kanske defacto är, världens mest uppkopplade land. Tuff utmaning. Hade gärna antagit den bara att få uppleva lite tidlöshet. Hade gjort det om det inte hade krävt okänt antal kötimmar i kylan för att komma in till detta tidlösa rum. Den tiden hade jag inte tillgodo denna helg då min uppkopplade tillvaro snodde all min tillgängliga tid. Förlåt mig Marina.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s