140 miljoner barnbrudar

Det finns ingen vettig förklaring som kan berättiga barnäktenskap. Varken heliga böcker eller skenheliga syften räcker till för att tillåta en vuxen att gifta sig med ett nioårigt barn. Kultur har det inte med att göra enligt mig. Maktutövning, pedofili, manschauvinism och barbari är vad det är. Hur en stat kan genomföra lagar som tillåter att flickor blir andra gradens medborgare och en handelsvara övergår mitt förnuft. Dessa barn är det inget annat än moderna slavar. Barn som föder barn och riskerar sitt liv och hälsa på kuppen. Skrämmande människosyn. Om det är något vi behöver agera på så är det mot barnäktenskap och utnyttjande av barn oavsett var det sker, i väst eller öst.

Läs denna läsvärda, men av mig ej källgranskade, artikel om förhållandena i bl a Iran.

  

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s