Söt liten flicka

Häromdagen ville jag skriva ett inlägg om hur härligt det är med ledighet genom att visa en glad dansvideo. Hade sett en supergulliga liten tjej i mitt Facebookflöde som gjorde mig glad med sin dans. Kunde inte minnas vilket namn videon gick under så jag började googla på ”söt tjej dansar” och  fick upp en massa andra videos med tjejer som dansar. Tänkte att jag behövde specificera att det var ett barn och ändrade till ”söt liten tjej dansar”. Samma resultat. Det hjälpte inte att byta ut söt mot gullig och tjej mot flicka heller. Eller svenska mot engelska. Jag hittade inte den söta lilla tjejen jag sökte. Allt jag fann anspelade på sex.

Måste säga att jag blev riktigt förbannad över den sexualisering som uppenbarligen dominerar sökningen. Söt liten flicka = sexobjekt är vad sökresultatet säger. Hur ovanligt är det att en ung tjej gör motsvarande sökning som jag och det enda hon då hittar är exploatering av andra tjejer. Fruktansvärt!

Idag lyckades jag hitta den lilla gulliga tjejen Audrey som jag sökte genom en slump. Hon har en helt annan kamp att utkämpa än den man googlar fram.  Klicka på hennes namn ovan och läs men framförallt se hennes dans. Så söt!

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s