Så korkat av Stockholm Marathon

Är det verkligen sant det jag läser i DN? Kan inte förstå hur man tänker när man tar ett beslut som det Stockholm Marathon har gjort där man premierar deltagare på nationella grunder. Har man tänkt alls? Det har inte gått så bra för de nordiska löparna sedan 2001 så vi måste göra något drastiskt. Ja, vi tar bort möjligheten att vinna prispengar för de som är bättre än oss. Istället belönar vi enbart våra egna löpare! Det är en bra idé, den kör vi på. Öh?! What?!

Slipper de utomnordiska löparna anmälningsavgiften då, kan man undra? På vilket sätt gynnas mediokra nordiska löpare av att de får vinstpengar utan att de egentligen förtjäna det? Varför skulle någon utanför Norden vilja delta i ett sådant lopp överhuvudtaget? Lika bra att utesluta dem helt och hållet. Då blir Norden garanterat bäst.

Om det var den 1 april hade jag trott att det var ett aprilskämt men det är det inte. Bara ren och skär dumhet. Kan inte tolkas på annat sätt. Hade jag varit sponsor eller anmäld löpare hade jag dragit mig ur och aldrig återvänt. Som Stockholmare vill jag inte förknippas med sådana korkade uppdelningar. Gör om, gör rätt eller lägg ned verksamheten helt, säger jag bara!

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s