Sociala medier ”doing good”

För länge sedan skrev jag ett inlägg om Sociala medier gone bad när medierna visar sig från sin sämsta sida. Det gör de rätt ofta. Hot, mobbing, nättroll och  annat missbruk av dessa medier skrämmer och solkar ned allt det positiva som också finns där. Idag vill jag hylla det goda.

Min helg har verkligen gått under temat sociala medier ”doing good”.

I lördags träffade jag för första gången en själsfrände. Vi fann varandra via denna blogg. Skrev om det för två dagar sedan Jag har träffat den riktiga Snövit. Precis en sådan matchning som är syftet med allt bloggande. Att hitta likasinnade som gillar det man skriver och som ser fram emot att läsa mera. Ibland, som i vårt fall, går det åt båda hållen eftersom vi båda skriver. Inga onda avsikter, bara gott!

Söndagen var onekligen en bekräftelse på hur fort det kan gå att få spridning och respons på något man skriver. Jag tittar på en intervju på en av de få hemspråkskanaler jag har tillgång till. Där får jag för första gången se Božo Vrećo, denna fantastiska människa, och blir helt och hållet betagen av honom och hans berättelse. Jag har aldrig hört hans musik eller ens vetat om att han existerar och nu sitter jag här och skriver ihop en text som jag vill att andra ska läsa En vacker vacker själ. För första gången ger jag mig på att översätta från svenska till mitt hemspråk så att Božo och andra kan läsa min kärleksförklaring till detta väsen. Skriver en liten hälsning på hans Facebooksida och länkar till min text. Det dröjde inte många minuter innan jag hade fått ett varmt tack och ett hjärta från Božo för att en kort stund senare ha ett helt inlägg där han uttrycker glädje över min hjärtliga text som han också länkar till.

Božo berörs av min text. Helt plötsligt har den lästs av massor av människor över hela världen och besöksstatistiken på bloggen slår nästan i taket (med mina mått mätt :)). Överträffas endast av mitt inlägg från Aftonbladets debattsida Att leva på skuggsidan. Alla Balkanländerna, halva västra Europa, något enstaka östland, USA  och en ensam person i Japan har läst mitt inlägg.

Underbart!

Vi hänger alla ihop. Detta osynliga nätverk ger oss möjlighet att sprida kärlek över gränserna. Att beröra varandra och att överbrygga alla avstånd. På några korta ögonblick är vi där vi vill vara. Intill varandra. En fantastisk möjlighet.

Om ni vill läsa mer om denna fascinerande man som har fängslat mig kan ni göra det i en artikel skriven om honom i The New York Times Cross-Dressing Singer Wins Hearts in Macho Bosnia.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s