En vacker vacker själ – Jedna divna divna duša

Vissa själar är ämnade för stora saker. De behövs utan att vi förstår det. De uppstår för att förändra oss. De tar kraft i det omöjliga. De river ner våra murar och våra barriärer. Deras kärlek är överväldigande och får även det kallaste hjärtat att kapitulera. En sådan underbar själ tillhör Božo Vrećo. Denna vackra kloka varelse slår undan alla våra fördomar bara genom att vara sig själv. Han verkar inom ett extremt traditionellt område där oddsen för hans framgång egentligen är så små att det näst intill skulle kunna anses vara omöjliga. Men genom att vara ärlig mot både sig själv och sin omgivning blir hans äkthet, värme och enorma talang svår att motstå. Han bryter normer utan att ha det som ett syfte. Han vill bara få vara sig själv. Och vi låter honom få vara det eftersom hans fina sorgliga kärlekssånger talar till oss. Jag är helt betagen. Låt mig introducera er för honom genom en av hans sånger Lejlija.

BOZO-VRECO-moj-sevdah-cover-e1421352410574

Neke duše su namenjene za velike stvari. One su nam potrebne i kada to ne shvatamo. Nastaju da bi nas promenile. One nalaze snagu u nemogućem. One ruše naše zidove i barijere. Njihova ljubav je opčinujuća i čini da i najhladnija srca kapituliraju pred njom. Takva jedna divna duša pripada Boži Vreći. Ovo lepo pametno biće razbija sve naše predrasude samo kroz to što je ono što jeste. On deluje u izuzetno tradicionalnom području gde su uslovi za njegov uspeh naprosto nemogući. Njegova autentičnost i prema sebi i nama čini da ne možemo odoliti toj njegovoj iskrenosti, toplini i velikom talentu. On ruši norme i da mu to nije svrha jer samo želi biti to što jeste. Mi mu to i dozvoljavamo kroz njegove divne tužne sevdalinke koje nas dodiruju. Ja sam opčinjena. Dozvolite mi da vam ga predstavim kroz pesmu Lejlija.

3 reaktioner på ”En vacker vacker själ – Jedna divna divna duša

    1. Hvala na ispravkama Sanela. Ja najbolje vladam švedskim jezikom i vrlo retko pišem na našem ali sam ovaj put napravila izuzetak. Želela sam da podelim moj osećaj sa Božom jer je stvarno predivan.

      Gilla

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s