Ljud

Pannkakssöndag

Hemma hos oss är söndagar pannkaksdagar. Då är vi oftas samlade och jag hinner steka, eftersom jag är experten, tillräckligt många pannkakor så att alla blir mätta och belåtna. Pannkakorna intas som brunch med en massa olika fyllningar. Hemlagad sylt av aprikoser, plommon eller jordgubbar funkar perfekt. Om man vill gå lite utanför det ordinarie kan de ätas med socker&kanel eller nutella.

Blir det, mot förmodan, pannkakor över kan man använda dem till söndagsefterrätt. Fyll med sylt, rulla ihop och lägg i en ungspanna. Rör ihop gräddfil, socker och lite kanel eller vaniljsocker och häll över kladdet över pannkakorna. Lägg in i ugnen i ca 175 grader och låt vara inne i 8-10 min. Ska hinna bli varmt men inte så att kladdet blir torrt. Bara att äta. Mums!

 

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s