De förtjänar varandra

Det är synd om Jimmie på många sätt. På det personliga planet är det synd om varje person som råkar ut för utmattningssyndrom. När det drabbar en ung människa med små barn är det extra sorgligt. Att återhämta sig kan ta väldigt lång tid om man någonsin gör det. De flesta som har ”gått in i väggen” på en arbetsplats rekommenderas inte att återgå till samma arbetsplats och anta samma ansvar med risk för att drabbas på nytt.

Med det i beaktande tycker jag ännu mer synd om offerlammet Jimmie. Vad är det som tvingar ut honom i strålkastarljuset innan han ens är färdigläkt? Vad trodde partiets PR-avdelning skulle ske hos Skavlan? Myspys? Är man partiledare för ett så kontroversiellt parti får man stå till svars för det partiet gör och står för även i myspysprogram. Även om man är en utbränd partiledare. Såvida partiet inte medvetet offrar sin partiledare för att plocka sympatipoäng. Han gör det ju så bra. Egentligen inget man förvånas över. En politik som inte känner empati för andra känner inte heller empati för sina egna.

För ett ögonblick trodde jag att Jimmie kanske hade lärt sig något av sin svaga period men icke. I hans värld är det fortfarande invandrarnas fel. De förtjänar verkligen varandra Jimmie och hans parti. Offer som de är.

2 reaktioner på ”De förtjänar varandra

 1. Jag har själv erfarenhet av utmattningssyndrom. Var sjukskriven i 1,5 år men med rätt behandling (KBT) och medicinering kom jag tillbaka på banan, t.o.m på min gamla arbetsplats. Nånting säger mig att vi utanför SD inte riktigt vet vad som rör sig bakom kulisserna i detta parti. Som du så riktigt påpekar är inte empati deras varumärke. Istället har vi lärt oss att i princip vilka historier som helst kan ramla ut ur det här partiet. Jag bävar lite inför vad som kommer härnäst.

  Gilla

  1. Märkligt är det tycker jag. Helst vill man slippa se mer av deras politik.
   Om man har rätt behandling och ger det tid går det att komma igen. Men man får var försiktig. Tror inte att Jimmie är där ännu. Grattis till dig att du har tagit dig tillbaka.

   Gilla

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s