Mästerligt bröd hos mästerkocken

En vacker dag kräver en vacker lunchmiljö. Det tyckte i alla fall Heidi och jag när vi höll ställningarna på avdelningen. Resten av kollegorna var borta för dagen så vi bestämde oss för att ge oss iväg lite längre än vanligt. Långpromenad från Liljeholmen till Winterviken passade oss utmärkt. Underbart att ha så fina miljöer så nära inpå. Efter idag kommer det bli många fler besök. 

Hela lunchen gick i Mästerkocksandan. Winterviken drivs av Markus Aujalay, en av domarna, bara det spännande nog för en matintresserad amatörkock som följer programmet. På plats fann vi även årets stora stjärnskott Filip Poon. 19-åringen åkte ut innan finalen men gjorde ett sådan intryck på Aujalay och Mannerström att de båda erbjöd honom jobb när han än kände för det. Så nu håller han till i Wintervikens kök. 

Laxsalladen var god men det nybakade brödet var fantastiskt. Hade kunnat äta bara det. Dagen lång i all oändlighet. Nästa gång köper jag med mig en hel limpa om det går. Eller snor med mig några extra bitar, sätter mig i solen och njuter.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s