Tjof, tjof, tjof!

Det går fort nu. Dagarna och timmarna rinner undan av bara farten. Min teori är att första halvan av ens liv är en uppförsbacke som gör att allt går långsammare än man vill. Själv är man sitt snabbaste jag men får acceptera att det inte går så fort som man önskar. Man längtar ihjäl sig till vissa milstolpar som aldrig tycks komma. När man sen står på toppen vänder det. Den andra halvan blir då per automatik en nedförsbacke och resan utför rullar fortare och fortare ju längre ned man kommer. En liknelse som är lite skrämmande att ta in eftersom man gärna vill sakta ned farten och hinna med allt roligt. Inte alls lätt när man själv är långsammare och har betydligt svårare att hänga med.

Tjof, tjof så är dagen över. Tjof, tjof natten likaså. Tjof, tjof ytterligare ett år svepte förbi. Tjof, tjof, tjof snart är backen slut. Det gäller att så mycket som möjligt utnyttja farten och njuta av utsikten. En sväng här och en där gör resan roligare. Om backen är lång kan det bli riktigt skojigt! Tjof, tjof, tjohooo!

4 reaktioner på ”Tjof, tjof, tjof!

  1. Precis det där har jag också noterat. Tiden går bara fortare och fortare. Faktum är att vi pratade om detta på jobbet idag. ”Snart är den här veckan slut, trots att den nyss börjat”, sa nån kring fikabordet. ”Ja, snart är det jul också”, sa jag. Alltså, dags att köpa julklappar.

    Gilla

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s