Information overload

Inne på min tredje arbetsvecka på det nya jobbet. Märkligt nog känns det mer som det tredje året. Kan beror på att jag redan har hunnit med så mycket. Miljön känns också bekant på något vis. Väldigt likt en tidigare arbetsgivare vilket underlättar att förstå det stora sammanhanget. Skönt att något flyter på bra. Trevliga arbetskamrater har jag också. Som hemma på många plan!

Men, det finns alltid ett aber med allt, en sån här assimilation kräver mycket mer än en hemmakänsla. Förutom företagskulturella känslospröt och mycket skärpa krävs det också ett väldigt, väldigt bra minne. Oj, oj, oj vad mycket ny information som ska in och sorteras i denna skalle. System på system ska förstås, koder och lösenord ska kommas ihåg, organisationsbilder ritas in i huvudet och namn pusslas ihop med ansikte samt ansvarsuppgift. För att inte glömma att man på allt detta även ska greppa en ovanligt omfångsrik och komplex bransch som man inte vet ett dyft om. Huga!

Antar att det är i sådana här sammanhang som man ska plocka fram det man en gång i tiden lärde sig i skolan. Får väl bli skolbänken igen. Lyssna, fråga, läsa, lära, memorera, göra läxan, testas. Tuffa bud när utrymmet för förvaring av all denna information med åren har krympt. För att inte tala om själva förmågan att lära in. Information overload.

3 reaktioner på ”Information overload

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s