Lappar, antaganden och anklaganden

Såg en lapp imorse på vägen ut. En anonym granne som saknar sin cykel vill GENAST ha tillbaka den. Lappen antyder att någon i porten har flyttat på cykeln.

Hade sett en mängd cyklar stående i porten under en längre tid. Den senast inflyttade grannen, en ensamstående pappa vars små söner ofta hälsar på med sina cyklar, var den första jag tänkte på. Häromdagen hade jag släppt in dem i porten. En av dem bar upp sin cykel uppför trappan. Hälsa pappa att det finns cykelrum tipsade jag. Ni ska inte behöva bära på cyklarna.

Utgick från att grabbarna kanske hade nämnt för pappa att någon tant hade kommenterat cyklarna och nu kan han tro att den tanten såg till att cykeln försvann. På vägen hem plingade jag därför på hans dörr för att tipsa honom om att föreningen kanske vet var cykeln är. De brukar vara hårda på att rensa ut namnlösa cyklar från cykelförrådet så cykel i porten borde ligga pyrt till. Han var inte hemma så jag skrev en liten lapp och slängde in i brevlådan.

Kort efter plingar det på min dörr. Grannen! Inte alls hans eller barnens cyklar det handlar om. Han lämnar tillbaka min lapp med ett leende. Lite pinsamt. Han förstod dock och jag ursäktade mig för misstaget. Tydligen var det en kvinnlig granne som hade frågat honom om var cykeln hade tagit vägen. Han visste inte riktigt vilken lägenhet den grannen bor i.

För att bryta den påbörjade kedjan av oskyldigt anklagade grannar skriver jag en ny lapp. Denna gång till den cykellösa anonyma grannen och hänger den på portdörren med samma tips som tidigare. Kolla med föreningen. Väntar nu på upplösningen. Napp eller lapp?

IMG_8111.JPG

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s