Laget är större än jaget

Det finns något otroligt starkt och vackert i lagidrotter. Laget är alltid starkare än den enskilda individen. När samspelet i ett lag fungerar kan under ske. Visst krävs exeptionella individer i laget för att kunna prestera på topp men det är ändå den där gemensamma energin som är avgörande. Att kunna lita på varandra. Att alla har en given roll. Att ledaren har förtroende för spelarna. Att spelarna har förtroende för sin egen förmåga. Att man har ett gemensamt mål i sikte. Och framför allt att man ”dör” för varandra på plan. Då sker underverk! Vi mot resten av världen!

Har njutit av att följa basket VM och det serbiska laget. Sådant brukar vanligtvis vara mer plågsamt än njutningsfullt men denna gång har någonting hänt. Ett lagspel utöver det vanliga. En semifinalplats i VM är enormt stort för det lilla landet med den långa baskettraditionen. Även om deras resa stannar här och nu så har laget gjort underverk. Och man ser att de har kul ihop. Eufori för oss basketälskare.

IMG_8091.JPG

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s