Röjet kom tidigare än väntat

Borde ha fattat att ingenting blir som man planerar och att överraskningar är till för att rubba planer. Vårt planerade kvällsröj avverkades redan på eftermiddagen på stranden. Lite galen upplösning på dagen blev det. Först ett spontant lanseringsparty på Southern Comfort-baren. Andrea och jag var ute efter varsin stråhatt. Det enda som krävdes var att köpa två Somersby cider. Hon drog med sig ett norskt sällskap som solade intill oss och som hon känner sedan länge. Bara för skojs skull och för att bevisa att svenskar och norrmän visst kan umgås över gränserna. Jag var svenskan som skulle få norrmännen att tina. Intensivt och roligt blev det!

Strax efter utspelade sig en incident som inte alls hade något med de ännu mer överförfriskade och högljudda ickeidentifierbara turisterna att göra. De fortsatte att beställa ned drinkar till stranden. Nej, röjet kom från en ordningskvinna som på ett maktutövande sätt ville kontrollera att Andrea verkligen följde de nyinförda reglerna där outhyrda liggstolar skall vara ihopplockade efter kl 15 på dagen. Eftersom detta påpekande kom vid 17.30 tiden när flera gäster hade precis lämnat sina stolar och vi just då lanserade Somersby i baren hann Andrea inte plocka ihop allt på en gång. Det orättvisa påpekandet och tillrättavisandet från glädjedödaren, som för övrigt är en ortsbo och känd för alla, lyckades få Andrea ur balans för ett ögonblick. Ordningsvakten fick höra hur olämplig hon var för jobbet. Eftersom några &?!&€%! ord levererades dröjde det inte länge tills ordningsvakten kom tillbaka med en polis. Andrea hade blivit anmäld för att ha kallat henne för dum. Istället för att göra sig iordning för kvällen hamnade stackars Andrea i polisförhör.

Nyheten om händelsen spred sig som en löpeld genom byn och alla lokala undrade vad som hade hänt. Resten av kvällen inför vårt restaurangröj gick åt till att reta Andrea om de kommande konsekvenserna. Frane tyckte att Andrea skulle ta en sista ordentlig stund med sonen som hon kanske inte skulle se på några dagar om hon hamnar i häktet. Det var en ganska komisk situation som ett resultat av helt knasiga regler som ingen av uthyrarna förstod nyttan av. Medan vi väntade på vår biltransport upp till Galinac såg vi ordningskvinnan halta runt. Varför gör hon det helt plötsligt, undrade vi. Tänk om hon antyder något som inte har hänt?

Restaurangröjet blev ett miniröj istället eftersom lilla Rino hängde med oss och sov uppe på höjden i sin vagn. God mat, gott vin, en fantastisk utsikt och trevligt samtal avslutade den något kaotiska dagen.

Senaste nytt för dagen vad gäller ordningsvakten är att hon tydligen hade varit hos doktorn för att kolla benet. Byskvallret fungerar fläckfritt men ordningskvinnans intentioner är inte helt tydliga. Fortsättning följer…

20140726-120156-43316552.jpg

20140726-120156-43316238.jpg

20140726-120157-43317190.jpg

20140726-120156-43316854.jpg

20140726-120157-43317554.jpg

20140726-120155-43315880.jpg

20140726-120157-43317923.jpg

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s