Alla behöver tårta

-Vill du ha lite tårta Billan?
-Nej jag behöveeeer inte deeet! Ropade jag och sprang iväg längs med korridoren på jobbet. Tänkte att jag lättare kan avstå från att förtappat stoppa i mig en bit prinsesstårta om jag springer ifrån den. Minnet av mängden uppäten blåbärspaj från igår kväll bidrog också till flykten.
-Alla behöver tårta! Ropade tjejerna efter mig. Det har de så rätt i tänkte jag men höll mig borta från köket ändå.

Det är inte alls likt mig att tacka nej till tårta. Inte heller att äta en hel lunch utan bröd vilket jag också gjorde idag. Min filosofi är annars att äta det man känner för när man känner för det. Då mår man som bäst och matintaget blir både avdramatiserar och naturligt balanserat. Har funkat för mig i en massa år. Förstår inte riktigt varför jag ska ändra på det nu. Ändå tycks jag vara på god väg att just förändra matvanorna något.

En teori är att lunchutbudet på ICA i Sjöstaden är begränsat och man måste vara nyttig. En annan är att både Morgan och John har en stark påverkan på mig genom deras tydliga nyttighetsfokus. En tredje är att det är så svårt att bli av med en del överskottsvikt trots regelbunden träning. Den mest sanningsenliga är nog trots allt att jag behöver bli nyttigare i maten och lättare i språnget nu när jag snart ska springa i ett ”rus”. Börjar därför med att springa ifrån tårtor. Får se hur länge jag orkar göra det.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s