Tiden flyger

I morse var jag på väg till en workshop i stan. På vägen skulle jag möta den utflyttade sonen Fille som dagen innan hade lånat vår bil för att flytta in flickvännens prylar till sig. Tanken var att den kvarvarande sonen Dario som hade ärenden i stan på vägen hem skulle hämta bilen och köra hem den samma kväll. Nu var det så att Dario just igår var ganska vimsig och helt uppe i sina nya kameror så han glömde bort överenskommelsen. Istället åkte han hem kommunalt. Av den anledningen fick jag hoppa in och överta bilnycklarna av Fille på väg till jobbet för att sen kunna köra hem bilen efter jobbet. Fille som är en upptagen man överlämnade uppdraget till flickvännen Malin som i sin tur var på väg till ett viktigt möte. Malin och jag sammanstrålade vid Gullmars samtidigt som Natti, kompisbarn och barndomsvän till mina barn, dök upp från ingenstans. Också på väg till jobbet. Nice! Gillar överraskningar.

Vi tre hann avhandla ett litet möte i tunnelbanan. En snabb avstämning om vad alla hade på gång, vad vi sysslade med just nu och vart vi var på väg för dagen. Malin som är i full gång med att planera sin utbildning och framtid hoppade av tunnelbanan först. Lycka till Malin! Natti och jag fortsatte några stationer till och hann stämma av läget något djupare. Trivs du på jobbet? Pojkvänsstatus Natti? Vem blir först med att leverera barnbarn av kompisgänget? Borde det inte vara brorsan Niko? Men han kan ha levererat utan att vi vet om det. Vad sysslar Dario egentligen med på dagarna? Vad vill han jobba med? Vi kan inte se honom på ett 9 till 5 jobb. I samma veva som vi diskuterar allt detta inser vi att hela kompisgänget faktiskt är vuxna på riktigt. Inga ursäkter. Det är där och då Natti levererar den där insikten som hör vuxenlivet till. Tiden flyger. Hon har hört oss föräldrar prata om det när hon var liten men aldrig förstått innebörden förens nu. När börjar den flyga egentligen? Är den när den inte räcker till som den flyger iväg? Är det när man har roligt? Eller är det när man har blivit vuxen?

Tyvärr hann vi aldrig komma fram till rätt svar för tiden den flög iväg och jag skulle hoppa av tunnelbanan. Hejdå Natti! Hälsa alla! Just det mamma flyttar närmare oss nu. Kanske vi kommer ses lite mer. Om vi har tid…

 

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s