Att ta helg på riktigt

Hade planer för dagen men ingen av dem infriades. När den första sprack tidigt på morgonen tänkte jag om. Skulle vara helt själv hemma idag och vad passar sig bäst än att ostört kasta sig över allt som skulle behöva göras hemma. Behöver städa, tvätta, mangla, rensa, handla och laga mat. Det är bara att välja uppdragen och beta av dem en efter en. Det här härliga ljuset har anlänt och allt syns mycket tydligare. Detta om något signalerar en om att vårstädning borde ske snart och varför inte just idag?

Jo, därför att det bär emot så oerhört mycket. Vill inte riktigt ta tag i sådant som sorterar under måste eller borde. Kalla det obstinat mot Jante eller varför inte bara ovillig att uträtta hushållsarbete. Mycket trevligare att lapa i sig lite sol på balkongen och slappa i soffan med en god bok. En macka mättar trots allt rätt bra så middagsbestyren sparar vi till morgondagen. Till mackan kan ett avsnitt av Greys intas lätt. Under tiden kan tvättmaskinen sköta sig själv. Och vem manglar egentligen nu för tiden så varför ska vi göra det, kan man fråga sig? Handla får min älskling göra i morgon. Han är mycket bättre på att hålla koll på priser och erbjudanden. Och så slutligen städa. Är det verkligen nödvändigt? Måste inte ske idag, det får vi göra en annan dag. Lite skit har ingen dött av ännu och det kommer inte vi heller göra.

Så då så! Då var allt klart och bortförklarat! Nu kan man ta helg på riktigt och slappna av ordentligt.

Balkong 1

2 reaktioner på ”Att ta helg på riktigt

  1. Japp, detta kallar jag att njuta av dagen och livet! Så mycket roligare och lättare allt blir. Själv tillbringat ett antal timmar i skogen med tre småknytt (barnbarn 8, 5 och 2 ½ år), äkta hälft, grillkorv, korvbröd, grillspett, grillkol och så när vi kom fram kom vi ihåg att vi glömt tändstickorna. Barnbarnen kutade omkring, klättrade på stora stenar och jag satt i solen och njöt. Alltså en helt underbar dag som avslutades med hemmalagade köttbullar, rårörda lingon (hemmagjort) och så Snurre Sprätt som avslutning på dagen. Imorgon blir det lekparken till den yngstas stora glädje för då får hon åka tunnelrutschkanan.

    Gilla

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s