Vilken vändning!

Vilken otrolig vecka det har varit. I måndags när jag vaknade var jag arbetssökande och fredag eftermiddag kommer jag hem efter en lång arbetsdag. Från noll till hundra på några dagar. Livet kan verkligen vända på en femöring. I det här fallen en positiv vändning. Håller på och nyper mig i armen fortfarande. Är detta på riktigt, ingen dold kamera? Kan jag verkligen stänga ned alla myndighetskontakter och allt jobbsökeri bara sådär? Svaret är: Jaaa, det kan jag!

Tjohooo!! Underbart skönt! Nu kan jag ta helg på riktigt. Har lite förväntningar på helgen. Ska på temafest på söndag och behöver förbereda mig inför det. Letar utstyrsel som på något vis har anknytning till Serbien. Vet ännu inte vad som kännetecknar en serbiska mest, en folkdräkt eller ett våpfodral. Kanske ett våp i folkdräkt? Om man nu ska förstärka stereotyper. Kul blir det i alla fall. Tanken är att vi ska fira goda vänner som förnyade sina bröllopslöften i augusti och enligt serbisk tradition ska man fira paret någon gång under det första året. Är osäker på om det är just ett specifikt datum man firas eller om det är godtyckligt. Oavsett vilket så är det ytterligare en bra anledning till fest och samkväm. Mat, dryck, musik och dans. Det om något brukar känneteckna serber. Allt är en fest!

Inser just när jag skriver detta att jag verkligen är en korsbefruktad individ. Börjar ett inlägg om jobb och avslutar det med fest. Färgad av mina två kulturer. En pratglad festprisse som drivs av Jante. Så det kan bli 🙂

2 reaktioner på ”Vilken vändning!

  1. Du har verkligen det bästa av flera världar! Jobblös till jobb, två olika kulturer. Och det här med att ha tillgång till två olika kulturer måste vara fantastiskt. Berikande, jag är avis! Ha nu en riktigt riktigt skön helg och njut ditt otium (om nu alla vet vad det betyder – i alla fall var det någon som undrar i P1:a språklåda vad det betyder. Vet du inte vad det betyder – antingen googlar du (skön ledighet efter avslutat (livs)verk) eller så använder du en uppslagsbok). Njuuuuuuuuut!!!

    Gilla

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s