När ekorrhjulet stannar av…

Igår skrev jag om den stress och press som de flesta av oss lever under. Vissa av oss är kanske inte ens medvetna om hur stressat och inrutat liv vi har. Man trampar på i ekorrhjulet. Fler måsten än roligheter. Mer jobb än vila och kontemplation. Själv sprang jag fortare än många andra. Ju fortare jag sprang desto snabbare snurrade hjulet. Helt plötsligt blev det tvärstopp. Hjulet stannade men inte jag. Klarade inte av att bara bryta så plötsligt. Det tog mig ett bra tag att varva ned och sluta springa. Helt plötsligt behövde jag inte göra det längre men visste inte riktigt vad jag skulle hitta på istället. Vad gör man med sig själv när man inte behöver jobba? Mer än att söka nytt jobb förstås.

Kan hälsa att det finns många fördelar med att inte ha en massa måsten. Man hinner umgås med sig själv i mycket högre utsträckning och upptäcker helt nya sidor som inte fick utrymme att utvecklas tidigare. Som att lära känna en helt ny person. I mitt fall fick min kreativa sida utvecklas fritt. Den hade legat i träda under lång tid. Det är så att kreativitet behöver lugn och inte stress. Den behöver eftertanke och ensamtid. Den vill helst inte följa inrutade tider. Helt omöjligt att vara kreativ om man är stressad och har tunnelseende. Kreativitet kräver perspektiv. Hos mig har den verkligen blommat ut och tagit en given plats. Och jag är så nöjd. Kommer aldrig trycka undan den igen.

Det roligaste av allt har varit att revidera bilden av min egen kreativitet eftersom jag under en längre tid hade trott att jag inte hade det i mig. Nu vet jag att den självbilden var falsk. Jag kan med gott samvete säga att jag är kreativ och jag älskar det! Kan vara så att det kan vara lite sent att utnyttja dess fulla potential men jag ska göra vad jag kan för att hålla den vid liv. Om inte annat för att den fungerar som en terapi och har en lugnande inverkan på mig.

Om ni funderar över vad det är jag har sysslat med som är kreativt så handlar det främst om det skrivna ordet men även om att t.ex. teckna, laga mat, baka. Allt där man kan skapa utifrån eget huvud.

Tänkte avsluta med denna intressanta artikel som får några pusselbitar kring min egen personlighet att falla på plats. Kanske känner du också igen dig i delar av det. 18 Things Highly Creative People Do Differently

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s