Aldrig där man vill vara

Stiltje. Lugn. Ingen stress. Det mest ansträngande jag har gjort den senaste tiden är att jag har yogat en och annan gång. Bakat har jag visserligen också gjort men det gills knappt. Annars lever jag näst intill ett pensionärsliv. De senaste dagarna har jag fått smaka på hur det kommer kännas när även den andre sonen flyttar ut. Lugn. Stiltje. Ingen stress. Inga ljud. Tråkigt. Det som är jobbigt ena dagen längtar man efter nästa dag.

Konstigt det där hur man aldrig är riktigt nöjd. När det är lugnt då vill man att det ska hända något. Händer det för mycket vill man ha lugnet tillbaka. Har man jobb vill man bara vara ledig och när man inget jobb har och är ledig hela tiden vill man så klart inget hellre än ett jobb ha. Är det kallt vill man att det ska vara varmt och är det för varmt vill man att det ska vara kallt. Är man kort vill man vara lång och är man lång vill man vara lite kortare. Detsamma gäller en massa annat. Vad är det för fel på oss (läs:mig)? När kommer vi nöja oss med nuet? Precis det vi eftersträvar mest i yogan är det svåraste att få till. Att mota borta alla påflugna tankar är en kamp. Så svårt.

Det här lugnet som jag lever under just nu gör att jag inte ens är trött när det är dags att lägga sig. De senaste nätterna har jag legat vaken utan tillstymmelse av trötthet. Är livrädd att vända på dygnet helt eller att inte sova alls. Istället vänder och vrider jag mig i sängen i hopp om att sömnen ska infinna sig när jag har hittat den rätta positionen. Svårt nog att fylla ut dagen med aktiviteter som det är och än mindre om jag förlänger min vakna tid. Jobbigt att bli pensionär om det ska vara på det här viset. För mycket tid med sig själv är aldrig bra. Man grubblar för mycket.

Får tänka ut en ny strategi för 2014 eftersom denna inte riktigt funkar. Funderar på att umgås mycket mer med andra för att slippa mitt eget sällskap, jobba och träna så hårt att jag stupar innan jag ens hinner lägga mig och så det viktigaste av allt – grubbla mindre genom att fylla skallen med andra nonsens tankar. Hmm, undrar vad som fattas mig? Kan det vara det nya året?

Så Gott Nytt År alla mina vänner! Det är dit vi ska skynda oss för det är där våra hopp och önskningarna håller hus. Alltid någon annanstans än just här och nu. Skynda, skynda! Vi ses när vi alla är där vi vill vara.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s