Leva ”La dolce vita” och få betalt

Dario i RomVissa jobb känns inte riktigt som jobb utan mer som ett betalt nöje. Tänk att få göra det man tycker är roligast och samtidigt få betalt. Låter inte det underbart? Hur många av oss kan säga att de har det så? Nu menar jag inte att man inte kan gilla sitt arbete utan att man får göra det som man mesta av allt tycker om att göra och att få göra det på arbetstid. Vad skulle du helst av allt gjort då?

Själv gillar jag när jag får vara kreativ. Har alltid gillat att skapa. Det ger mig en inte ro. Stora delar i jobbet som marknadskommunikatör utmanade den sidan hos mig. Inte så att jag fick skapa själv utan mer att jag fick vara med i valet och utvecklingen av idéerna. Bäst av allt var vägen till slutprodukten. Att få ta del av byråernas förslag var bland det roligaste. Likaså att få vara med på inspelningar eller fotograferingar. Nästan så att det kändes som att man fuskade på jobbet, inte som ett jobb.

På senare tid har jag funderat mycket på vilken inriktning jag vill att mitt kommande jobb ska ta. Tänk om jag skulle kunna tjäna pengar på det jag tycker om att göra mest. Skulle vara fantastiskt! Har inte helt identifierat vad ännu men nosat på vad jag gillar har jag gjort. Skulle vara kul att få skriva och få betalt. Eller varför inte baka och få betalt. Finns nog några riktigt roliga jobb som man skulle vilja ha. Önska får man göra.

I mitt fall kan det vara svårt men inte omöjligt att styra om karriären så här sent i livet.  För mina barn däremot är alla dörrarna till drömjobben vidöppna. Att de hittar det de trivs med. Jag tror och hoppas att de båda är nära sin drömtillvaro och på rätt väg. Som förälder är man ofta där och påverkar deras beslut, medvetet eller omedvetet, alltid med ett gott syfte men som ändå kan vara i vägen för deras drömmar. Självklart vill man inte vara den som hindrar drömmar från att förverkligas. När jag tittar tillbaka på mina val så har några ogenomtänkta kommentarer från några vuxna i min omgivning hindrat mig från att göra det jag helst av allt ville göra. De förstod aldrig när de kommenterade hur mycket deras ord skulle påverka mitt yrkesval. Dessa ord avledde mig från att våga följa mina drömmar. Där är jag nog inte ensam. Säkert finns det fler som har liknade erfarenhet. När sen vuxenlivet tar vid skjuts drömmarna bort ännu mer. Synd.

Känns därför extra roligt att yngsta sonen Dario just nu får göra något som han tycker är riktigt roligt. Förra året fick han smak på det ljuva livet genom en inspelning som absolut gav mersmak. Han fick flanera längs med favoritstråken på Söder, uppvakta en söt tjej och få betalt för det. Rena drömmen! Resultatet kan ni se i denna Impulse reklam. I år är det ännu bättre! Tänk att få resa ned till Rom i sex dagar för att spela in reklamfilm. Agera turist och få besöka alla de finaste platserna samtidigt som du får betalt. Mycket bättre än så kan man inte ha det. La dolce vita på riktigt!

3 reaktioner på ”Leva ”La dolce vita” och få betalt

 1. Ojj vad det låter spännande! Din son måste vara riktigt nöjd med livet just nu 🙂
  Det är så synd att vissa människor kläcker ur sig saker som påverkar andra så pass att de skjuter sina drömmar åt sidan.
  Min dröm är att ha en hund och katt pensionat, om eller när det blir verklighet får livet utvisa 🙂

  Gilla

  1. Ja Laura, han gillade det väldigt mycket. Vi får se vart livet för honom. För min del kan det vara lite svårt att uppnå det jag ville. Får satsa på att hamna så nära drömmen jag kan.
   Lycka till med din dröm! Jaga den så kommer det lyckas förr eller senare 🙂

   Gilla

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s