Konsten att vända en kurva

Att livet går upp och ned är vi alla förtroliga med. En dålig händelse drar gärna med sig en till och så åker man utför. Har man flyt så har man mycket flyt och då leker livet. Ibland är det svårt att förstå vad det är som gör att det ena ger det andra. Handlar det om karma? Eller sitter det i huvudet? Högre makt eller öde? Kanske rent av slump, intuition eller magkänsla. I vilket fall som helst är det för mig en gåta hur vissa saker hänger ihop. Visst har jag som alla andra funderat över de stora sammanhangen i livet och pendlat mellan olika förklaringar utan att kunna finna svaret. Förmodar att det också så kommer att förbli. Facit lär man inte riktigt hitta innan allt är över.

Oavsett hur allt hänger ihop så finns det situationer i livet som är fantastiskt smutt sammansatta. Som idag. Vaknar med lätt huvudvärk och en viss nedslagenhet över hela arbetssökarsituationen. Trots en fantastiskt trevlig dag igår, full av nätverkande, kom jag hem med mer oro än hopp om snabba lösningar. På något vis lyckades de olika samtalen bara ytterligare befästa min oro över hur svårt det kommer vara att tränga igenom bruset. Suck. Pust. Skit. Jobbigt, jobbigt, jobbigt.

Det är nu som det oförklarliga sker. Kraften som lyfter mig. Millimeter för millimeter. Steg för steg. Som på beställning träder mina fina vänner in. Några helt ovetandes om att deras budskap har en sådan precision och träffsäkert som om de hade läst mina tankar. Som små tecken till mig att rycka upp mig. Inte deppa ihop. Tänk på det som är viktigt i livet. Jobbet är bara en del av det, inte allt. Njut av det du har, av det fina livet har att erbjuda. Det otroliga är att uppmaningarna kommer i random form. Ett inlägg på Facebook. Lite senare ett uppmuntrande mejl. Några meddelanden. En lunchdejt. Och jag har glömt att det är jobbigt. Kan skönja ljuset.

Hur det än hänger ihop så funkar det. Universums krafter, eller ska jag kanske skriva sociala mediers krafter, och mina vänner har sett till att kurvan har ändrat riktning och är på väg upp igen. Var och en på sitt sätt. Precis det jag behövde höra levererades precis då jag behövde höra det. Man kan bli troende för mindre.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s