Livet förbereder mig för något stort

Den arbetslösa tillvaron, eller snarare den oanställda tillvaron som Stefan Hyttfors väljer att uttrycka det, är fylld av arbete. Hårt och slitsamt arbete. Arbetslösheten är inte förlagd på kontorstid utan pågår non-stop. Både knopp och kropp är konstant involverade. Som anställd kan man lämna arbetsbekymren kvar på arbetsplatsen när man åker hem för dagen men som oanställd bär man dem med sig. Hela tiden. Dygnet runt.

Nu har jag redan i mitt första inlägg erkänt att jag är ett kontrollfreak som inte gillar ovissheten som denna tillvaro bär med sig. Om det kommer finnas någon som helst mening med min oanställda tillvaro så kommer det vara att den verkligen övar upp mitt tålamod. Det är någonting som jag behöver bli bättre på. Trodde faktiskt när jag gav mig in i det här att jag skulle hinna njuta lite mer av den arbetsbefriade tiden. Jag hade fel. Det går inte riktigt att slappna av och njuta av tiden när den går så fort. Kanske har det något med behovstrappan att göra. Vissa grundläggande behov vill man ha lösta innan man kan bygga på andra delar. Att ha ett arbete och en säker försörjning hör till de grundläggande behoven.

Egentligen har jag ingen som helst tvekan om att jag snart kommer hitta min drömarbetsplats. Rent rationellt behöver jag inte oroa mig kring de grundläggande behoven heller. Kommer ha mat på bordet ganska länge till. Ändå är känslan den att tillvaron är osäker. Om jag känner så efter några månader hur jobbigt är det inte då för de stackare som riskerar att bli utförsäkrade. Tror inte att någon människa kan njuta av tillvaron då.

Det är en förberedelsetid. En mellanfas man måste igenom. När den här tiden är förbi för min del kommer jag absolut vara mycket klokare, mycket mer medveten om sakernas tillstånd och med en massa insikter om hur det borde vara. Närmare politiken än så kommer man inte. För det är på det viset att politik är mycket viktigare för oss när vi behöver förlita oss på den i något skede än den är för oss när vi är trygga och har det bra.

Avslutar med kloka ord från en okänd person. En filosofi som jag vet stämmer:

”An arrow can only be shot by pulling it backward. When life is dragging you back with difficulties, it means it’s going to launch you into something great. So just focus, and keep aiming.”

2 reaktioner på ”Livet förbereder mig för något stort

  1. Du beskriver detta tillstånd precis på pricken. Tack! 🙂
    Det är just detta att man ju borde kunna njuta av denna ofrivilliga, ovalda ”frihet” men det är svårt. Svårt att fokusera och göra även det man (jag) tycker om. Tänker också att detta är en träning i att ha tålamod och förtröstan. Att det blir bra, ja faktiskt bättre. Och snart.

    Gilla

    1. Eva, man har egentligen inget val än att försöka finna sig i situationen och hoppas på att lösningen kommer. Det är tufft men nödvändigt att ta sig igenom det mörka. Lycka till med ditt sökande!

      Gilla

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s